Ενημερωτικά Άρθρα Φυσικής Αγωγής.

 

Ιστορία Φυσικής Αγωγής

 

Η Φυσική Αγωγή είναι συστατικό της δομής του σχολείου και της ελληνικής παιδείας η οποία "αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων" (Σύνταγμα Ελλάδος, Αρθρο 16, παρ. 2).

 

Δεν είναι ταυτόσημη έννοια με την φυσική δραστηριότητα διότι περιέχει μια ευρύτερη θεώρηση και εστιάζει σε ολόκληρο το παιδί, συμπεριλαμβανομένων των γνωστικών, συναισθηματικών και ψυχοκινητικών πτυχών του.

                                                  

                                                                                                  

 

 

Η σπουδαιότητα της Φυσικής Αγωγής

 

Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους για την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της Φυσικής Αγωγής περισσότερο από ποτέ στις μέρες μας.

Γιατι το μάθημα της Γυμναστικής ειναι σημαντικό;

Η φυσική αγωγή είναι το μόνο σχολικό μάθημα που στόχο έχει να προετοιμάσει τα παιδιά για έναν υγιή τρόπο ζωής και επικεντρώνεται στη συνολική τους σωματική και διανοητική ανάπτυξη, εμφυσώντας επίσης σημαντικές κοινωνικές αξίες όπως η δικαιοσύνη, η αυτοπειθαρχία, η αλληλεγγύη, το πνεύμα ομαδικότητας, η ανεκτικότητα και το ευ αγωνίζεσθαι 

3 τρόποι για να ανακαλύψετε
το σωστό άθλημα για το παιδί σας.

 

Βλέπετε το 2 χρονών παιδί σας να βάζει καλάθια στη μίνι μπασκέτα που του πήρατε; Μήπως το κοριτσάκι σας χορεύει με ρυθμό όταν ακούει μουσική ή διαφημίσεις με μουσική στην τηλεόραση; Μήπως το παιδί σας κλωτσά και ντριπλάρει με επιδεξιότητα τη μπάλα ποδοσφαίρου παίζοντας στην αυλή;