Ημι- Μαραθώνιος Αθήνας 2017

 

 

Οδηγίες για όσους συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ

 
Πληροφοριακά Στοιχεία
Κατηγορία: Αγώνας Δρόμου 5χλμ
19 Μαρτίου 2017, Ώρα Εκκίνησης: 11.45

 

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2004 και μεγαλύτεροι).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
 

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 5χλμ δίνεται από την Πλατεία Συντάγματος (στο ύψος της οδού Ερμού), με κατεύθυνση την οδό Φιλελλήνων.

Η διαδρομή του αγώνα 5χλμ ακολουθεί τις οδούς: Φιλελλήνων - Αμαλίας (δεξιά) - στο φανάρι της Βασ. Όλγας (αριστερά) -  Βασ. Κων/νου (αριστερά) - Κόμβος Χίλτον (αριστερά) - Βασ. Σοφίας (στο ρεύμα ανόδου των αυτοκινήτων από Σύνταγμα προς Hilton) - Ακαδημίας (δεξιά) - Χαριλάου Τρικούπη (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) - Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, ερχόμενοι από τη Λ. Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς τη Λ. Αμαλίας.


 

Πριν τον Αγώνα
 

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
 

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

1. Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες  (το chip χρονομέτρησης  είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με κολλημένο επάνω της το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής σας


 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης στο HELEXPO Mαρούσι - Εκθεσιακό Κέντρο.

Η πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση, στην οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται  στο ύψος της Λεωφόρου Αμαλίας στην είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου.

Αμέσως μετά τον τερματισμό η παραλαβή της πλαστικής τσάντας γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς με τη βοήθεια εθελοντών, από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διακρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα τουλάχιστον μία ώρα πριν από την ώρα της εκκίνησης (δηλαδή στις 10:45 το αργότερο).


ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Ως Χώρος Προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί ο χώρος πίσω από την οριοθετημένη περιοχή της εκκίνησης, προς την οδό Σταδίου.

Προσοχή: Επειδή ο αγώνας του Ημιμαραθωνίου θα βρίσκεται σε εξέλιξη, παρακαλούνται οι δρομείς να ακολουθούν τις οδηγίες των υπευθύνων του Αγωνιστικού Τομέα της Οργανωτικής Επιτροπής κατά την προσέλευση τους  στον προκαθορισμένο χώρο εκκίνησης στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι λίγοι και διακεκριμένοι αθλητές, στον αριθμό συμμετοχής των οποίων αναγράφεται «Block 1» θα καταλάβουν την πρώτη σειρά  στη γραμμή εκκίνησης. Ακολουθούν οι δρομείς στον αριθμό των οποίων αναγράφεται «Block 2», μετά οι δρομείς του «Block 3» κ.ο.κ.

Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε έξι (6) διαφορετικά blocks εκκίνησης.

Προσοχή: Η είσοδος και η εκκίνηση του αγώνα από άλλο block από εκείνο που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή της επίδοσής του από τα αποτελέσματα του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

Κατά μήκος της διαδρομής των 5xλμ θα υπάρχει  σταθμός υποστήριξης των δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στον σταθμό υποστήριξης των δρομέων στη διαδρομή.

Σταθμός Χιλ
Παρεχόμενες υπηρεσίες ανά σταθμό
Start
MED
WC
Νερό
          
Χρονομέτρηση
2,3 Χλμ Hilton
          
Νερό
          
Χρονομέτρηση 2,5χλμ
4,4 χλμ Χαρ.Τρικούπη
                         
Σταθμός Ελέγχου 4,4χλμ
Finish
MED
WC
Νερό
Μπανάνες
Αναψυκτικά
Χρονομέτρηση

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ –  ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ

Ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ ολοκληρώνεται στις 13:00, μία ώρα και δέκα πέντε λεπτά (75'), μετά την εκκίνηση, λαμβάνοντας υπόψη και το χρόνο εκκίνησης των τελευταίων δρομέων. Εάν η επίδοση του δρομέα απαιτεί περισσότερο χρόνο από τον καθορισμένο θα πρέπει να γνωρίζει ότι συνεχίζει με δική του ευθύνη επί του πεζοδρομίου.


ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ

Ψηφιακό χρονόμετρο θα υπάρχει στον τερματισμό.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα υπάρχει στην Εκκίνηση και τον Τερματισμό. Επίσης  θα υπάρχουν σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και στα ενδιάμεσα σημείο ελέγχου ακυρώνεται. Μόνο για τους αθλητές που τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα καταγράφεται και ανακοινώνεται η τελική επίδοση.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φέρουν στο μπροστινό μέρος της μπλούζας/φανέλας τους τον αριθμό με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών, προκειμένου να καταγραφούν οι χρόνοι και οι επιδόσεις των.


ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Τους δρομείς ακολουθεί όχημα της Οργανωτικής Επιτροπής που μεταφέρει στον τερματισμό όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.  Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί:

(α) να παραμείνει στο σημείο όπου σταμάτησε την προσπάθεια του μέχρι να τον περισυλλέξει σύντομα όχημα της διοργάνωσης που θα τον μεταφέρει υποχρεωτικά στον τερματισμό,

(β) να περιμένει το όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς και περισυλλέγει τους αθλητές που εγκαταλείπουν, ή

(γ) να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.


Στον Τερματισμό και Μετα τον Τερματισμό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων στην οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται  στην είσοδο του Ζαππείου από την πλευρά της Λ. Αμαλίας.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται από τους ίδιους τους δρομείςμε τη βοήθεια εθελοντών, από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Στην έξοδό τους από τον χώρο τερματισμού στους συμμετέχοντες προσφέρονται νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.


ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Αφού παραλάβουν την τσάντα με τα ρούχα τους, οι δρομείς μπορούν να κάνουν χρήση των αποδυτηρίων (ανδρών και γυναικών) και ντους στο Γυμναστήριο Ι. Φωκιανός, λίγα μέτρα από το κτίριο του Ζαππείου Μεγάρου.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους  νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Επίσης κύπελλο απονέμεται  στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με διεθνών αναγνωρισμένο Φωτογραφικό Πρακτορείο, από την ιστοσελίδα του οποίου μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να προμηθευτούν φωτογραφίες τους 24 ώρες μετά τον αγώνα (www.marathon-photos.com).


 

 

Οδηγίες για όσους συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ

 

 

Πληροφοριακά Στοιχεία
Κατηγορία: Αγώνας Δρόμου 3χλμ
19 Μαρτίου 2017, Ώρα Εκκίνησης: 09.20

 

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι/νες το 2007 και μεγαλύτεροι).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND δίνεται από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της οδού Αμαλίας (ακολουθεί την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου).

Η διαδρομή του Αγώνα 3χλμ ακολουθεί τις οδούς: Πανεπιστημίου - Πατησίων (δεξιά) - Χαλκοκονδύλη (δεξιά) - Ακαδημίας - Βασ. Σοφίας (δεξιά) -  Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη, ερχόμενοι από τη Λ. Βασ. Σοφίας με κατεύθυνση προς τη Λ. Αμαλίας.

 

 

Πριν τον Αγώνα

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

1. Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας κολλημένο πάνω της

 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιματισμό τους μέσα στην πλαστική τσάντα που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους και το chip χρονομέτρησης από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO Μαρούσι.

Η πλσστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα στην οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στην αλέα του Ζαππείου Μεγάρου από την Λεωφόρο Αμαλίας.

Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς θα παραλαμβάνουν την πλαστική τσάντα τους με τη βοήθεια εθελοντών από το ίδιο σημείο με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διαρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η πλαστική τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην Αφετηρία του Αγώνα τουλάχιστον μια ώρα πριν από την ώρα της εκκίνησης (το αργότερο δηλαδή στις 08.20). Σημειώνεται ότι από τις 07.00πμ θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας

Eπειδή ο Αγώνας Δρόμου 3χλμ ακολουθεί την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, παρακαλούνται οι δρομείς να υπακούουν στις οδηγίες των υπευθύνων του Αγωνιστικού Τομέα της Οργανωτικής Επιτροπής και να κινούνται μέσα στον προκαθορισμένο για αυτούς χώρο επί της Λ. Αμαλίας.

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 10 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και ευ αγωνίζεσθαι, να παραχωρήσουν τις θέσεις στην πρώτη σειρά στους αθλητές που αγωνίζονται για διάκριση.

Προσοχή. Εάν υπάρχουν ΑμεΑ, με αγωνιστικά καροτσάκια  ή τυφλοί αθλητές, θα προηγηθούν στην διάταξη των δρομέων.

 

Κατά τη Διάρκεια του Αγώνα

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό.

 

ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, ώστε να μεταφερθεί στον τερματισμό από όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς.

Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

 

Στον Τερματσμό και Μετά τον Τερματισμό

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού.

Στην έξοδό τους από τον χώρο Τερματισμού στους συμμετέχοντες προσφέρεται νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων τους προς την είσοδο του Ζαππείου επί της Λ. Αμαλίας.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών από τους ίδιους τους δρομείς, από το ίδιο σημείο όπου τις παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένο Φωτογραφικό Πρακτορείο, από την ιστοσελίδα του οποίου μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες να προμηθευτούν φωτογραφίες τους από τον Αγώνα, 24 ώρες μετά τον τερματισμό τους (www.marathon-photos.com).

 

 

 

 

 

 

Χρήσιμες Ιατρικές Συμβουλές για Ευχάριστη και Ασφαλή Συμμετοχή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Για να απολαύσετε πραγματικά τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα, έτσι ώστε να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο.

Σας καλωσορίζουμε στον ΗΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή σας. Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε οργανωτικά και ηθικά υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικότερα σε όσους δεν προετοιμάστηκαν επαρκώς το προηγούμενο διάστημα για κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν πως σε κάθε περίπτωση, είτε έχουν κάνει ιατρικό check up, ιδιαίτερα καρδιολογικό, είτε όχι, είτε υπάρχει προηγούμενο πάσης φύσεως ιατρικό πρόβλημα, είτε όχι, η ευθύνη συμμετοχής ή μη βαραίνει αποκλειστικά τον συμμετέχοντα δρομέα. Τα παρακάτω αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων, συμβάλλουν στην απόδοσή σας, και στην ευχάριστη και ασφαλή συμμετοχή σας.

 

Την Παραμονή του Αγώνα

Αποφύγετε την έντονη προπόνηση και ξεκουραστείτε από νωρίς την προηγούμενη ημέρα. Ετοιμάστε τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας από το προηγούμενο βράδυ. Το δείπνο της προηγούμενης ημέρας θα πρέπει να είναι ελαφρύ και αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες). Να μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας, ιδιαίτερα, αν για την ημέρα του αγώνα προβλέπεται υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη κατά τις προηγούμενες ημέρες.

 

Την Ημέρα του Αγώνα

• Μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι που επιθυμείτε διακαώς και προετοιμαστήκατε γι αυτό σκληρά. Τα περισσότερα ιατρικά περιστατικά συμβαίνουν σε αθλητές οι οποίοι, παρόλο που δε αισθάνονται καλά, συμμετέχουν κανονικά, γιατί δεν θέλουν να απουσιάσουν από το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος, παρακαλούμε μην λάβετε μέρος σε κανένα αγώνα δρόμου. Μην ρισκάρετε την υγεία σας.

• Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό.  Φορέστε παπούτσια με τα οποία έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν φουσκάλες στα πόδια σας.

• Προγευματίστε μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης, πολύ ελαφρά, αποφεύγοντας τα λίπη.

• Ξεκινήστε έγκαιρα από τον τόπο διαμονή σας για την Αφετηρία και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας δημιουργήσει stress.

• Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι.  Μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό.

 

Στον Αγώνα

Να θυμάστε ότι, όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του αγώνα και κατ΄επέκταση της επιβάρυνσης του οργανισμού τόσο αυξάνεται η σημασία της σωστής και τακτικής ενυδάτωσης και της κατάλληλης τροφοδοσίας. Να πίνετε τακτικά υγρά, αλλά να μην το παρακάνετε. Μην παίρνετε περισσότερα υγρά από αυτά που νιώθετε ότι χρειάζεστε. Να προτιμάτε τα σκευάσματα που έχετε ήδη δοκιμάσει σε άλλες διοργανώσεις ή στην καθημερινή σας προπόνηση. Να προτιμάτε τα ρευστά και παχύρευστα σκευάσματα που αφομοιώνονται ευκολότερα από τον οργανισμό.

Τρέξτε ανάλογα με το επίπεδο της προετοιμασίας σας, ή τρέξτε χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της προετοιμασίας σας για τον αγώνα στον οποίο συμμετέχετε δεν είναι ικανοποιητικό. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και το πιθανότερο είναι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του αγώνα χωρίς να χρειαστείτε κάποια ιατρική βοήθεια. Ιατροί θα καλύψουν υγειονομικά τον αγώνα και εθελοντές θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής για να σας παρέχουν τη απαραίτητη βοήθεια αν την χρειαστείτε.

 

Στον Τερματισμό

Όταν τερματίσετε τον αγώνα, μη σταθείτε ακίνητοι. Συνεχίστε να περπατάτε, ειδικά αν αισθάνεστε ότι ζαλίζεστε και πιείτε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πηγαίνετε στο χώρο που θα παραλάβετε τα πράγματά σας, όσο γίνεται πιο γρήγορα, πάρτε το σακίδιό σας και φορέστε στεγνά και ζεστά ρούχα. Στη συνέχεια, φροντίστε να πίνετε υγρά, αλλά με αργό ρυθμό. Φροντίστε να φάτε λίγο αργότερα, πάντα με τον ίδιο αργό ρυθμό. Μετά τον τερματισμό μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού.

Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία να κινηθείτε, αναζητήστε αμέσως το παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.
 

 

Σας Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Οργανωτική Επιτροπή ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ